Het echte Italië uit Puglia
bij Mona Lisa Delicatessen

Voorschoten heeft er een heel bijzonder restaurant en winkel bij. Sinds vorige week is Mona Lisa gevestigd aan de Schoolstraat 85. En wie dol is op Italiaans eten moet er beslist een keertje binnenlopen om te eten of af te halen.

Voorschoten heeft er een heel bijzonder restaurant en winkel bij. Sinds vorige week is Mona Lisa Delicatessen gevestigd aan de Schoolstraat 85. En wie dol is op Italiaans eten moet er beslist een keertje binnenlopen om te eten of af te halen.

De 28-jarige Leonardo Deda is eigenaar, hij werkt samen met Aland Fadilie. ‘Ik kom uit de regio Puglia, dat ligt in Zuid-Italië’, vertelt hij. ‘Aland en ik hebben elkaar daar ontmoet. Hij deed een opleiding voor brood en pizza en ik deed horecamanagement en een koksopleiding. Tot voor kort werkten we samen in een Italiaans restaurant in Leidschendam. Maar we hadden zo onze eigen ideeën en toen we dit pandje zagen, besloten we de stap te wagen.’ Een flinke verbouwing volgde maar nu staat er een gezellig Italiaans restaurant met vier tafels. In de vitrine zijn de heerlijkste gerechten uitgestald met daarnaast een balie voor belegde broodjes.’

‘Wij zijn maandag tot en met zaterdag van tien uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds geopend’, gaat Leonardo verder. ‘Voor koffie en lunch en wie onze gerechten thuis wil eten, kan het mee naar huis nemen en daar opwarmen. Van lasagna tot spaghetti, gegrilde groenten en meer.’ De broodjes zijn belegd met diverse soorten Italiaanse ham, kaas, salami, mozzarella maar ook tomaat en sla. We hebben ook pizzapunten. Vrijwel al onze ingrediënten en kruiden komen rechtstreeks uit Italië. Sommige verse ingrediënten halen we hier. De melk voor de cappuccino komt bijvoorbeeld van een boerderij hier in de buurt. De olijfolie, waar de keuken uit Puglia bekend om staat, importeren we rechtstreeks van mijn eigen familie in Puglia.’

De mannen staan elke ochtend om vier uur op want alle gerechten worden door henzelf vers gemaakt en zelfs het brood wordt elke ochtend gebakken. ‘Onze gerechten wisselen dagelijks. Wat er vandaag ligt, is er morgen niet maar dan zijn er weer andere heerlijkheden.’ Mona Lisa is er voor afhaal, bezorging en catering. En wie zelf wil koken, kan zich vergapen aan de verschillende soorten pasta’s, olijfolie, patisserie, sauzen en Italiaanse wijnen. Te koop bij Mona Lisa. ‘Ook glutenvrij’, voegt Leonardo er aan toe. De naam Mona Lisa is overigens niet zo maar gekozen. ‘Mijn moeder heet Lisa en ik ben Leonardo, de grote gemene deler is het schilderij’, lacht hij.

voorschotens Krant

Copyright © 2024 Mona Lisa

Copyright © 2024 Mona Lisa